Trainspitting

Om 7.30 vertrok de trein richting Kopenhagen. 6.30 op, slecht en kort geslapen. Ik heb een hekel aan vroeg opstaan, en aan zombievergaderingen in Kopenhagen. Ik werkte me de trein in, at mijn ontbijt en ging slapen. Na een minuut of 2 werd ik wakker geroggeld. En dat harde roggelen heeft ie de hele treinreis volgehouden, mijn overbuurman. Weinig slaap dus.

Na me door 3 uur vergaderen heen geworsteld te hebben, vraagt een kollega of ik mee terug naar Århus wil rijden. Via Kalundborg en dan met de veerboot direkt naar Århus. Maar ik heb geen zin, en wil verder lezen in mijn boek (Living and Working in London) en dat kan niet met deze roddelkollega in de buurt. En dus neem ik de trein terug.

Ik zoek een lekker plekje in de eerste klasse coupe, neem een kopje thee en ik val al snel in slaap. Ik heb mijn ogen nog geen 2 minuten dicht en ik wordt wakker geroggeld.

Gelooft u in toeval ? Daar zit ie weer, een stoel achter me, op weg naar Århus. En ik heb er nog eens 3 uur van mogen genieten.

Bonus : er lag sneeuw in Odense.

5 thoughts to “Trainspitting”

  1. ehhmm, heb je vaste plaatsen in de trein in Denemarken ofzo? 3 uur reizen lijkt mij wel de moeite waard om m’n boeltje op te pakken en een coupe verder te gaan zitten.

  2. Och, zie toch een leuke pastiche voor me, met rokers i.p.v. heroineverslaafden. (Ik zou het woord pastiche nooit gebruikt hebben als ik niet onlangs mijn grote helden dat vrijelijk hoorde doen, zonder enige bla bla)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *