Mrs. Henderson Presents (9/10)

Mrs. Henderson Presents (2005)Mrs. Henderson Presents vertelt het verhaal van Laura Henderson (Judi Dench) die na de dood van haar man een theater in London koopt en dit opent als the Windmill, een theater dat de geschiedenis in gaat als het theater met revues met naakte dames. Als een soort Engelse pendant voor de Moulin Rouge in Parijs. Bo Hoskins speelt de rol van artistiek directeur.

Nu vond ik persoonlijk de film fantastisch. Ik vind Judi Dench een van de beste actrices uberhaupt, en dit is zeker haar film. Maar ik weet wel wat de recensies gaan schrijven : er zit veel vaart in de film in het begin, maar aan het einde verliest de film wat van zijn kracht. En daar hebben ze wel een beetje gelijk in. Maar er zitten heerlijke hilarische momenten in, een enkel snotter moment, en tja Judi Dench leeft haar dromen uit, en dat levert bij mij zowieso bonus punten op. En daarom krijgt de film wat mij betreft gewoon een dikke 9, omdat ik ontzettend kan genieten van top acteurs en actrices als Dench en ook Bo Hoskins.

Nog meer bonus : de engelse Popstar winnaar Will Young speelt een van de bijrollen (wel een beetje een watje maar hij doet het goed), en hij zingt ook verschillende nummers in de film. (Ik vind hem wel wat van Robbie hebben overigens)

Een erg fijne film als u het mij vraagt, en absoluut zien als je van Britse films houdt.

Director : Stephen Frears
Cast : Judi Dench, Bob Hoskins, Will Young (Popstar winner in de UK)

5 thoughts to “Mrs. Henderson Presents (9/10)”

  1. Ik moet de film nog zien! Stephen Frears is mijn topregiseur. Will Young heeft ook een nieuw album uit: Keep on, hier al te krijgen via cdwow of Itunes; erg de moeite waard en heel anders dan de liedjes die hij in de film speelt, lijkt me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *