The Girl and The CV

Ik zit nu al een paar uur te zwoegen op een CV, maar ik kom er niet echt uit. Hoe kan ik een niet al te nerderige CV schrijven als ik 20 jaar alleen maar wel nerderig werk gedaan heb, maar ik dat nu niet meer wil. Pffff.

Tips zijn welkom. (En ik weet ook wel dat ik niet al te baan-kritisch kan zijn in het begin, maar dromen is nou eenmaal een van mijn favoriete hobbies, en er achter aan jagen al helemaal.)

5 thoughts to “The Girl and The CV”

 1. Maak er een vaardigheden cv van, met al je tv2 ervaring er in verwerkt (en dan niet teveel nadruk op de site maar meer op het blad, t-shirts, interviews)

 2. Alles wat Ronald ‘grasmaaier’ Woordenaar zegt, plus noem nieuwe media, brede interesse en risico’s durven nemen.

 3. Bedankt voor de tips !

  @Ronald – dank je dat hielp een deel. Ik vond wat voorbeelden van vaardigheden cv’s ergens op de BBC site, en dat heb ik er in verwerkt nu.

  @Yak : Nieuwe media ? Wat bedoel je daarmee – internet ? En risico’s nemen, ben ik dat of nemen zij een risico als ze me een baan aanbieden ?

 4. Tip van een ervaren CS scanner en schrijver: maak verschillende versies. Een nerdie cv voor de job die je alleen tijdelijk wilt, en een voor een andere invalshoek. Je doet er goed aan je CV voor elke vacature goed onder de loep te nemen en zonodig aan te passen.
  Anderzijds: ervaren HR mensen scannen echt alleen op de hoofdlijnen, zeker als er tientallen CV’s op een vacature binnenkomen.

 5. wat dacht je van: bereid om risico’s te nemen (zoals naar Denemarken verhuizen), en vervolgens doorzetten en er een aantal jaar wonen (en niet meteen opgeven na een paar maanden). Pioniersgeest, doorzetter, spreekt vloeiend allerlei talen, niet bang om met iets nieuws te beginnen. Als dit soort dingen niet op je cv kan, dan toch in elk geval in je brief. En misschien is het wel een idee om in een postje aan te geven waar je naar op zoek bent? Het zou zo maar kunnen dat je ook in Londen gelezen wordt (al zou ik het stiekem toch wel jammer vinden als je in het Engels zou gaan schrijven).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *