Opruimen III : Memory Lane

Going Back
Ik keek eens wat in de dozen die hier op (onze gezamelijke) zolder staan. Het meeste daarvan gaat ook gewoon linea recta naar het Rode Kruis, die komen vrijdag de eerste lading halen. En het klinkt misschien vreemd, maar het wegdoen van al die troep geeft een soort van vreemd gevoel van vrijheid, een goed gevoel that is. De meeste dozen zijn ongezien verhuiswagen in en uit geschoven de laatste jaren moet u weten, dus het zijn geen dingen die ik dagelijks gebruik. Ik vond er ook 4 dozen vol met kaarten en brieven. En voordat er iemand begint te stijgeren : ik heb ze net uitgezwaaid achterin de vuilnisauto. Ik kan het niet allemaal mee slepen, en heb er ook al minstens 10 jaar niet in gekeken. Dus hup, weg ermee. (to not get stuck – in what once was – weet u nog).

Ik keek er natuurlijk wel even in, in die dozen, (sorry) en reisde even terug in de tijd langs alle adressen die ik in de loop der jaren bewoond heb. Dat zijn er veel kan ik u vertellen. December is zowieso een maand voor misplaatste sentimentaliteit, en ik vond een brief. Zonder dat er een afzender op stond, wist ik meteen welke brief het was en van wie. Hij was van een van mijn oude kollega’s van de NVM, ik kreeg hem toen ik net naar Denemarken verhuisd was in ’95. En ondanks dat het werken bij de NVM niet altijd even spannend was, waren we daar met een groep van 6-7 kollega’s allemaal begin 30, en ik heb nooit meer zoveel gelachen op mijn werk als toen. 10 jaar geleden is dat, en ik mis die stemming nog dagelijks.

Maar dus zijn brief, en ik was plotseling benieuwd hoe het met hem was. Maar geen afzender op de brief, niet eens een achternaam. Maar die popte al snel up in mijn hoofd, en dus ging ik zoeken op telefoongids.nl en verdomd, ik vond hem (yay ! voor het internet). Hij heette gelukkig geen Jansen van zijn achternaam, want dat had de kansen aanzienlijk verminderd. In Den Haag woont ie nog steeds. En nu is de vraag – kerstkaartje sturen (na 10 jaar) ?

5 thoughts to “Opruimen III : Memory Lane”

  1. Neem je dan alleen een koffer mee naar Londen?
    Je kunt de rest van de goederen ook in een container laten versturen. Een halve container zou zonde zijn.

  2. Ja in eerste instantie wel, want ik ga met het vliegtuig en heb nog geen vaste woonruimte. Ik laat wat dozen achter ergens in Denemarken (ik zoek nog ruimte – mocht er iemand ruimte hebben voor een paar verhuisdozen in DK) die ik dan later naar London laat vrachten.

    Laptop, kleding, Bill DVD’s, dagboek, en een paar boeken, dat neem ik in eerste instantie mee. Voor meer is geen plek !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *